„ Daca unele profesii le poti învăţa mai tarziu, baletul trebuie să-l înveţi de la o varstă fragedă!”

„ Daca unele profesii le poti învăţa mai tarziu, baletul trebuie să-l înveţi de la o varstă fragedă!”

Sunt cuvintele profesoarei de balet de la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă Iaşi, Cristina Todi. Şi acestea şi-au dovedit adevărul recent, pe 7 noiembrie, cand micile balerine de la Arlechin au vizitat liceul, sala de balet şi au luat lecţii de la doamna profesor Cristina Todi şi de la balerinele mai mari.

 

 

Părinţi , bunici şi copii au plecat de dimineaţă cu autocarul spre Iaşi. Nu ştia prea multă lume ce se va întampla…Mergem la Liceul de coregrafie, mergem la Palas Mall, poate ne rămane timp să vizităm şi un castel…vedem noi. Timpul s-a comprimat după ce fetele au ieşit obosite din sala de balet. Cateva ore valoroase, după care unele dintre fetiţe au exclamat. „ Aici vreau să învaţ! Ce super! Fac şi şcoala, fac şi balet!” Da, ar fi minunat, dacă părinţii ar avea inima să lase nişte copile de doar 9 ani să locuiască la  internat şi să se ocupe singure de ele însele şi de şcoală…

Activitatea de la Colegiul Naţional de Artă  Octav Băncilă Iaşi coordonată de către doamnele profesor Dana Louise Barnea şi Cristina Todi  s-a desfăşurat în cadrul Simpozionului Naţional de Coregrafie „Dance Forum” parte din acest an a Festivalului Naţional de Balet ARLECHIN, ediţia a VI-a, sub forma unui workshop class care se va repeta cu siguranţă. Aproape 30 de mici balerine din ansamblul de balet „Arlechin” şi-au consolidat cunoştinţele în ale dansului. Nu a fost de mirare să participe aici şi băieţi din trupa de dans modern Arlechin. Cu toţii au fost încantaţi. „ A fost o experienţă necesară, mult aşteptată, visată chiar. Am înţeles cu toţii ce avem de făcut, şi noi, profesorii de dans, şi copiii, dar şi părinţii”, a apreciat coregrafa Silvia Daniliuc, profesoara de balet a micuţelor de la Arlechin. Fetele s-au comporat ireproşabil. Mici încă pentru experinţe definitive, au fost impresionate de dăruirea cu care se munceşte la Iaşi şi s-au întors mai motivate. Ziua s-a încheiat cu vizitarea Palatului Culturii şi a Mall-ului din Iaşi. „ A fost un stagiu de pregătire binevenit pentru micile balerine de la Arlechin, mă bucur că părinţii au înţeles şi sprijinit acest tip de activitate, le mulţumesc ” a declarat Flavius Damean coordonator proiecte Asociaţia Culturală ARLECHIN Botoşani.

Societatea Cultural ARLECHIN Botoşani

Preşedinte, Prof. Diana Damean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *