”Nord Foto Weekend” 2012. Vezi ce orașe din România a participat la ediția a II-a!

Nord-Foto-Weekend-Ipotesti-poza-Marius-Vasiliu - Clubul Arlechin Botosani

Clubul Fotografilor Botoşani (ClubFotoBotosani.ro) a organizat în perioada 22-24 Iunie 2012 la Ipotesti editia a II-a a taberei nationale de fotografie intitulate „Nord Foto Weekend”. Actiunea a reusit să reunească pasionatii de fotografie din Botosani, Gura Humorului si Câmpulung Moldovenesc alături de invitati din alte 11 localităti din tară (Cluj Napoca, Roman, Gura Humorului, Giurgiu, Prahova, Piatra Neamt, Bucuresti, Campullung Moldovenesc, Botosani, Ploiesti, Birlad, Brasov si Iasi), în scopul cunoasterii reciproce si deschiderii către colaborări viitoare în actiuni ce au ca punct comun domeniul fotografiei.

Cei 36 de fotografi participanţi au vizitat pe parcursul celor trei zile mai multe obiective cum ar fi satul Ipoteşti, zona limitrofă a acestuia, lacul cu nuferi precum şi observatorul din aceeaşi zonă. Actiunea s-a desfăsurat sub patronajul Asociatiei Artistilor Fotografi din România (A.A.F.R) precum şi cu sprijinul Asociaţiei Judeţene a Organizatorilor de Evenimente Botoşani.

“Actiunea se va încheia cu o expozitie cu fotografii facute de participanţi, aceasta va fi expusă ulterior în cadrul salonul expozitional de la Memorialului Ipotesti, Sambata, 30 iunie 2012, în a doua zi a Festivalului National de Muzica Folk pentru copii si tineret „Seri Melancolice Eminesciene”, cand vor fi acordate atat trofeul „Poesis Litera” precum si premiile Festivalului National de Poezie si Proza „Mihai Eminescu”, care a fost realizat in perioada 15 ianuarie – 15 iunie 2012” a declarat domnul Miluta Jîjîie, director al Memorialului Ipotesti – Centrul National de Studii „Mihai Eminescu”.

Prima ediţie „Nord Foto Wekeend” a avut loc în perioada 27-29 Ianuarie 2012 unde membri ai Clubului Foto Botoşani (CFBT) au participat la PHOTOCAMP RARĂU alături de membri ai celor două cluburi foto iniţiatoare a acestui gen de tabără fotografică şi anume Foto Club “Mărul” din Gura Humorului şi Foto Club Câmpulung Moldovenesc.

„Clubul Fotografilor Botoşani (CFBT), prin organizarea acestei tabere naţionale de fotografie la Botoşani, a dorit să continue proiectul realizat în ianuarie 2012, la Rarau, de Foto Club “MARUL” din Gura Humorului, coordonat de Marius Vasiliu. În realizarea acestor prime două editii, un aport important l-au avut Florin Petrosceac, Ionut Sinescu, Constantin Oneaga, Marius Ilincaru, Simona Hăisan, Ovidiu Porohniuc, Ana Maria Mihai, Florin Andrei, Remus Maftei, Ivan Lucian, Ioana Grasu, Marius Manta, Marius Vlad, membri ai Clubului Fotografilor Botosani”, a declarat Flavius Alin Damean, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Organizatorilor de Evenimente Botoşani (AJOEBT).

“Am inițiat seria de acțiuni desfășurate sub genericul Nord Foto Weekend, ca reacție la individualismul și la lipsa de unitate din lumea pasionaților de fotografie din România, de pe poziția de promotor al devizei „Fotografi din toată țara, uniți-vă!”. Personal, încă mai cred că ne putem uni forțele, pentru a deveni într-o zi un partener de discuție real și puternic în dialogul cu producătorii și importatorii de echipamente și accesorii fotografice, cu diriguitorii bugetelor pentru cultură, cu organizații similare din lume, încă mai cred că merită să existăm, pe baze ferme, și că nu dezbinați și împărțiți pe „bisericuțe” vom putea fi luați în serios. Am vrut să fac cunoscut faptul că se poate să faci lucruri în domeniul acesta, că există doritori și entuziasm și, în același timp, am vrut să provoc inițierea unor demersuri asemănătoare și în alte colțuri de țară. Nord Foto Weekend este o mișcare deschisă către cei care doresc să învețe de la cei care știu fotografie, și care sunt dispuși și capabili să dăruiască, în același timp, celor care știu mai puțin. Sunt descurajate lipsa de deschidere, infatuarea, auto-suficiența. Mă aștept să primesc, în acest demers, sprijinul unor oameni cu autoritate artistică și profesională, din care noi, cei de jos, ne-am făcut modele” a declarat Marius Vasiliu, în calitate de initiator al acestui proiect national de fotografie si coordonator al Foto Clubului “Mărul” din Gura Humorului.

Eveniment recomandat de Asociatia judeteana a organizatorilor de evenimente Botosani – www.impresarieri.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *